Beeldbellen

Alarmering of Beeldbellen

Alarmering

Thuiszorg Groot Brabant beschikt over eigen alarmering via uw telefoonlijn. U draagt daarvoor een spoedknop bij u. U heeft de keuze om eerst familie of buren te alarmeren, of u kunt direct met Thuiszorg Groot Brabant in verbinding komen. Alarmopvolging wordt dan geregeld. Vraag hiervoor een offerte aan!

 

Beeldbellen

Beeldbellen is een nieuwe ondersteunende vorm van zorg. U belt met een professional en hoort en ziet die persoon. Dit kan op een afgesproken tijdstip, of op de momenten dat u dat wilt. Met beeldbellen ziet en spreekt u de professional die uw persoonlijke situatie goed kent. Dat geeft een vertrouwd gevoel.

Direct zorg bij u thuis

Beeldbellen kan bij Thuiszorg Groot Brabant. Een medewerker van Thuiszorg Groot Brabant belt u op een afgesproken tijd. Maar natuurlijk kunt u zelf ook beeldbellen als u een vraag heeft, of als u zich ergens zorgen over maakt. Het grote voordeel is dat u geluid én beeld heeft. Bent u bijvoorbeeld niet zeker van een handeling? Met het beeldbellen kijkt de professional met u mee en geeft u aanwijzingen. U hoeft dus niet meer te wachten tot u een huisbezoek krijgt.

U kunt beeldbellen voor de zorg waarvoor de verzorgende of verpleegkundige uit uw wijk niet bij u in huis aanwezig hoeft te zijn, bijvoorbeeld:

1. Een controle ‘s ochtends om na te gaan of u de nacht goed doorgekomen bent.
2. Een gesprek over de vragen en problemen waar u door uw ziekte tegenaan loopt.
3. Meekijken met een zorgverrichting die u doet waarover u zich nog wat onzeker voelt.
4. Even contact om te kijken of u klaar bent om naar bed te gaan en bijvoorbeeld niet in uw stoel in slaap bent gevallen.

Voor het beeldbellen huurt u van Thuiszorg Groot Brabant een tablet. De tablet heeft een handig aanraakscherm en is zeer gemakkelijk te gebruiken. U tikt met uw vinger op het scherm wat u wilt. Met de tablet van Thuiszorg Groot Brabant kunt u meer dan alleen beeldbellen. U kunt ook contact opnemen met uw familie en vrienden, spelletjes spelen, informatie opzoeken over uw wijk en gezondheid, nieuws lezen en veel meer.

Het beeldbellen bij Thuiszorg Groot Brabant valt onder de Wet Langdurige Zorg (WLZ) of Zorg Verzekerings Wet (ZVW). Hiervoor betaalt u een eigen bijdrage. Hoeveel dit is, hangt van uw inkomen af. De tablet huurt u of leent u van Thuiszorg Groot Brabant.

Heeft u hierover vragen? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij zijn 24 uur/ 7 dagen per week bereikbaar in geval van spoed! Telefoon 0161-437554