Luna de Slimme Kalender

Luna de slimme kalender

Slimme kalender helpt mensen met beginnende dementie

Hoe Nedap Luna langer thuiswonen mogelijk maakt

Mensen in de begin- en middenfase van dementie verliezen steeds meer grip op hun dag. Taken die voorheen simpel waren, gaan steeds moeilijker. Afspraken worden regelmatig vergeten en het bezoek of de thuiszorg staat steeds vaker voor een dichte deur. De schaamte neemt toe, waardoor het zelfvertrouwen afneemt. Nedap Luna biedt mensen met beginnende dementie de structuur die zij nodig hebben om zo lang mogelijk thuis te kunnen wonen.

De Nedap Luna dagkalender is ontwikkeld samen met dementie-experts (ergotherapeuten, casemanagers en wijkverpleegkundigen), mantelzorgers en cliënten. Het resultaat is een vriendelijk, stabiel en vooral eenvoudig hulpmiddel. Daarnaast is de digitale kalender voor de professionele zorg en mantelzorger gemakkelijk op afstand te beheren via zorgplatform Caren.

 

Hoe Nedap Luna werkt

De kracht van Nedap Luna is haar eenvoud. De kalender heeft geen knoppen, de gebruiker hoeft er alleen naar te kijken. Dat maakt de acceptatie een stuk gemakkelijker. Nedap Luna verwelkomt de gebruiker met een persoonlijke boodschap en de datum. Eronder staan de taken en afspraken van het komende dagdeel opgesomd. Wanneer een afspraak of taak nadert toont de Nedap Luna alleen de activiteit. Dit voorkomt dat de gebruiker in de war raakt.

Verbonden met Caren & Ons®
Via zorgplatform Caren kunnen mantelzorgers en de professionele zorg gemakkelijk en op afstand samenwerken. Afspraken en taken die via Caren worden ingevoerd, verschijnen binnen een paar seconde op Nedap Luna. Caren is een uitkomst voor families die niet om de hoek wonen.

De verbinding tussen Caren en elektronisch cliëntendossier Ons® bespaart de professionele zorg veel tijd. Afspraken in Ons Planning en Agenda verschijnen automatisch in Caren, dus ook op Nedap Luna. Met een paar clicks is de Nedap Luna ingericht. Wijkverpleegkundigen staan hierdoor veel minder vaak voor een dichte deur.

Altijd internet, ook zonder wifi
Door de meegeleverde simkaart heeft Nedap Luna altijd verbinding met het internet. Dus ook in huishoudens zonder wifi is de informatie op de kalender altijd actueel en kloppend.

Onopvallend maar altijd aanwezig
Nedap Luna helpt wanneer het nodig is. De cliënt kijkt erop, zonder dat het bezoek het merkt. Het design doet denken aan een fotolijst. De Nedap Luna past in elk interieur, zonder op te vallen.

Heeft u hierover vragen? Dan kunt u altijd contact met ons opnemen. Wij zijn 24 uur/ 7 dagen per week bereikbaar in geval van spoed! Telefoon 0161-437554